Kormetal Gizlilik Politikaları

Gizlilik Politikası

1. Giriş

KORMETAL Pazarlama Ltd. Şirketi (“Kormetal” veya “Şirket”) olarak, kişisel verilerinizin gizliliğine önem verdiğimiz ve bizimle paylaştığınız bilgilerin kişisel ve gizli olduğunu kabul ettiğimiz için bu hususa hassasiyetle yaklaşıyoruz.

İşbu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”), Şirket olarak yönettiğimiz internet sitesi (“Platformlar”) üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği hakkında internet sitemizi ve mobil uygulamamızı ziyaret eden kullanıcılarımızı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında bilgilendirmek amacıyla oluşturduk. Kişisel verileriniz, işbu Politika çerçevesinde, yalnızca size daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılacaktır.

2. Politika’nın Kapsamı

Kormetal olarak yönettiğimiz platformlarımıza erişiminiz sırasında topladığımız verilerinizin gizliliği ve güvenliği işbu Politika’nın kapsamındadır.

Kormetal tarafından yönetilmeyen bir sitede Kormetal’e ait bir logonun, işaretin vb. bir görselin bulunması işbu Politika’ nın o site için geçerli olduğu anlamına gelmemektedir. Bu tür siteler ile kişisel veri paylaşımı gerçekleştirirken işbu Politika’ da yer alan güvencelerden faydalanabilmeniz için söz konusu sitenin Kormetal’e ait bir site olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

3. Kişisel Verilerin Korunması

KVKK kapsamında kişisel verilerinizin veri sorumlusu sıfatı ile Kormetal tarafından işlenmesi, kişisel verilerinize ilişkin haklarınız hakkında ve kişisel verilerinizi korumak için aldığımız teknik ve idari tedbirler ile ilgili detaylı bilgi almak için lütfen Aydınlatma Metnimizi ve Kişisel Verilerin Korunması Politikamızı okuyunuz.

4. İnternet Sitemizde Toplanan Veriler

4.1. İletişim Formları Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Veriler

Bizlere talep ve şikâyetlerinizi iletebilmenizi sağlayan izleyici temsilciliği iletişim formları vasıtasıyla;

Ad, soyad,
Elektronik posta,
Telefon numarası,
Konu ve Mesaj
bilgilerinizi toplamaktayız.

4.2. Cihaz Bilgisi

Hizmetlerimizden faydalanırken, kullandığınız elektronik cihazlarınıza (bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vs.) ait IP adresi vb. bilgiler toplanmaktadır. Ayrıca internet sitemiz/sitelerimiz aracılığıyla sizlere anlık bildirimler gönderebiliriz. Cihazınızın işletim sisteminin içerisindeki ayarları değiştirerek bu iletileri almayı reddedebilirsiniz.

4.3. Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler

Çerezler, bir internet sitesi ziyaret edildiğinde ziyaretçinin cihazında (örneğin bilgisayar veya telefon) depolanan ve isim-değer formatında veri barındırabilen küçük metin dosyalarıdır.Bu vesileyle internet sitesine/sitelerine ziyaretin gerçekleştirildiği cihaz ve ilgili kullanıcı hakkında çeşitli bilgiler elde edilebilmektedir. İnternet sitemizde çerez kullanılmaktadır.İnternet sitemizdeki çerez kullanımı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen Çerez Politikamızı okuyunuz.

4.4. Sunucularımıza Eriştiğinizde Otomatik Olarak Topladığımız Veriler

İnternet sitemizi kullanmanız halinde, müşterilerimizin bireysel veya kurumsal taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek, teknik alt yapımızı geliştirmek ve denetlemek, kullandığımız donanım ve yazılım teknolojilerini ve diğer hizmetlerimizi geliştirmek ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla size ait cihaz log kayıtları vb. kişisel verileri toplayabiliriz.

5. Üçüncü Taraf İnternet Sitelerine Verilen Linkler

Sitemiz, özel istihdam büroları gibi üçüncü tarafların internet sitelerine ait bağlantılar içerebilir. Bu gibi hallerde üçüncü taraflarca veri toplanması, işlenmesi, paylaşılması veya aktarımı sorumluluğumuzun dışındadır. Üçüncü taraf siteleri kullanımınız ve bu sitelerle veri paylaşımınız, bu sitelerdeki gizlilik politikası ve kullanım şartlarına tabi olup işbu Politika’nın kapsamı dışındadır. Kişisel verilerinizi paylaşmadan önce ziyaret ettiğiniz internet sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

6. Politika’nın Güncellenmesi

İşbu Politika’nın hükümleri kısmen veya tamamen, internet sitemizde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmek üzere değiştirilebilir ya da yenilenebilir.

Politika’daki değişiklikleri takip edebilmeniz adına internet sitemizi belirli aralıklarla kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.

7. Bize Ulaşın

İşbu Politika’nın yorumlanması veya uygulanması ile ilgili sorularınızı, çekincelerinizi veya şikayetlerinizi;

kvkk@kormetal.com elektronik posta adresine iletebilirsiniz.

Çerez Politikası

Bu Çerez Politikası (“Politika”) KORMETAL Pazarlama Ltd. Şirketi (“Kormetal”) tarafından yönetilen internet siteleri için geçerli olup, çerezler, bu siteleri ziyaretiniz sırasında işbu Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?
Çerezler (cookie) bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır; bu çerezlerin içerdiği bilgilere sadece çerezi oluşturan alan adı (örn: https://www.kormetal.com/ ) altında sunulan internet siteleri tarafından ve aynı tarayıcıyı kullandığınız takdirde uzaktan erişim mümkündür.
Çerezler, günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri ziyaretçinin ve tercihlerinin hatırlanması ve cihazın tanınmasıdır; neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Üçüncü Taraf Çerezler?
Ziyaret ettiğiniz internet sitesi tarafından oluşturulan ve sadece bu internet sitesi tarafından okunabilen çerezler birincil çerezlerdir. Ziyaret edilen sitede sunulan içerik, erişim adresindeki alan adı dışında başka alan adları üzerinden de sağlanıyor olabilir (örneğin, bir video platformunda barındırılan içeriğin sosyal medya sitesi üzerinden görüntülenmesi); bu durumda her bir alan adı kendine münhasır üçüncü taraf çerezler yaratabilir.

Çerezler Ne Amaçla Kullanılmaktadır?
Çerezleri aşağıda sayılan amaçlar ile kullanmaktayız.

1. İnternet sitemize ziyaretiniz sırasında gezinti ve kullanım tercihlerinizi hatırlamak (örn. görüntüleme dili, konuma özel site gösterilmesi vb.), internet sitelerimizin kullanımını kolaylaştırmak ve internet sitelerimizi tercihlerinize göre özelleştirmek;

2. İnternet sitelerimizin çeşitli özelliklerinin ve işlevlerinin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak (örn. oturumunuzu açık tutmak, dinamik içeriği yerleştirmek vb.);

3. İnternet sitemizin ziyaretçilerimiz tarafından nasıl kullanıldığı hakkında en çok tıklanan bağlantılar, en çok ziyaret edilen sayfalar, görüntülenen hata mesajı sayısı gibi, şahsa özel olmayan, genel bilgiler toplamak ve bu bilgileri analiz ederek hatalı sayfaları işler hale getirmek, internet sitelerimizi geliştirmek, tercih edilmeyen sayfaları kaldırmak veya iyileştirmek;

4. Kullanım alışkanlıklarınızı değerlendirerek reklam ve pazarlama faaliyetlerini, şahsa özel olmayan şekilde, genel olarak hedeflemek, ilgisiz reklamların gösterimini kısıtlamak.

Çerezler üzerinden topladığımız veriler, kimliğinizin belirlenmesi, şahsınıza özel profilleme ve hedefleme yapılması veya internet sitelerimiz haricindeki internet faaliyetlerinizin takibi amacıyla kullanılmamaktadır.

Çerezler bu Politika’da belirtilen amaçlar dışında kullanılmamakta olup, tüm ilgili işlemler veri koruma mevzuatına uygun olarak yürütülmektedir. Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi için lütfen Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikamızı ve Aydınlatma Metnimizi okuyunuz.

Çerez Türleri:

Oturum çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezler olup internet tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar.

Bu çerezler tarayıcınızda saklanan ve tarafınızca silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir.

İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, sitenin özelliklerinden ve sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için kullanımı mecburi olan çerezlerdir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler Tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kişisel verilerinizi içerebilir. Örneğin sitenin görüntülenme dili tercihinizi kaydeden çerezler birer işlevsel çerezdir.

Takip çerezleri internet sitemizi ve üçüncü taraflara ait alan adlarını ziyaretiniz sırasında oluşturulan birincil ve üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler oluşturuldukları alan adlarındaki tıklama ve ziyaret geçmişinizin takibini, ve farklı alan adları arasında bu kayıtların eşlenmesini mümkün kılmaktadır. Bu tür çerezler kullanıcıların tanınması ve profillenmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin hedeflenmesi, ve içeriğin özelleştirilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Bu çerezler kimliğinizi belirlemek veya şahsınıza özel kararlar almak için kullanılmayacaktır.

Çerezlerin Yönetimi
internet tarayıcıları genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. internet sitelerimizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir, ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir.

Tarayıcınızı çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde, veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.

ChromeMozilla | SafariOpera | Microsoft Edge

Çerezler Hakkında Daha Fazla Bilgi
Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilerimizin www.aboutcookies.org (İngilizce) adresini ziyaret etmeleri önerilir.

KORMETAL A.Ş.’in web sitesinde yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

KORMETAL UyeID Kullanıcı üye kimlik bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
KORMETAL Sepet Sepet bilgisini tutmak için Session Cookie 7 gün
KORMETAL KullaniciAdi Kullanıcı adi bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
KORMETAL IsBoxView Kullanıcı ürün listeleme bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
KORMETAL DetayliAramaIcerik Kullanıcı detaylı ürün arama bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
KORMETAL AranacakUrun Kullanıcı ürün arama bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca
KORMETAL Cari_Kodu Kullanıcı cari kod bilgisini tutmak için Session Cookie Tarayıcı Session süresi boyunca

Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu: KORMETAL Pazarlama Ltd. Şirketi

Adres: Üniversite Mahallesi, Bağlariçi Cd. No:18, 34320 Avcılar/İstanbul

KORMETAL Pazarlama Ltd. Şirketi (“Kormetal” veya “Şirket”) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat uyarınca Şirket amaçlarına yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz kapsamında işlediğimiz kişisel verilere dair siz ziyaretçilerimizi, müşterilerimizi (öğrenciler), potansiyel hizmet alıcısı kişileri (öğrenci adayları), çalışan adaylarımızı, çalışanlarımızı, iş ortaklarımızı, platform kullanıcılarımızı ve sair üçüncü kişiler dahil gerçek kişileri bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

Hangi Verileriniz Toplanmaktadır ve Verileri Toplama Amacımız Nedir?

Şirket faaliyetlerimiz kapsamında aşağıda yer alan verilerinizi toplamaktayız:

  1. Kimlik Bilgileri
  2. İletişim Bilgileri
  3. Aile Bireylerine Ait Bilgiler
  4. Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri
  5. Mali Bilgiler
  6. Özlük Bilgileri
  7. Eğitim Bilgileri
  8. Diğer Veriler
1. Veri Kategorisi: Kimlik Bilgiler

Açıklama: Kişinin kimliğinin belirlenmesine ilişkin verilerdir.
Kimden toplanır?: Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.
İçerik: İsim, soy isim, cinsiyet, T.C. kimlik numarası, sgk sicil numarası, uyruk, medeni durum, doğum tarihi, doğum yeri, pasaport numarası, ehliyet numarası, araç ruhsat bilgileri, nüfus cüzdanı/kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi, pasaport fotokopisi gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı:

  • Çalışan adaylarımızın kimlik bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.
  • Çalışanlarımızın kimlik bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.
  • Müşterilerimizin kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.
  • Platform kullanıcılarımızdan kimlik bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.
  • Ziyaretçilerimizin kimlik bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.
  • İş Ortaklarımızın kimlik bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince kimlik bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

2. Veri Kategorisi: İletişim Bilgileri

Açıklama : Kişi ile iletişim kurulmasını sağlayan kişisel verilerdir.
Kimden toplanır? : Kimlik bilgilerini; çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan, müşterilerimizden, potansiyel hizmet alıcısı kişilerden, platform kullanıcılarımızdan, İş Ortaklarımızdan ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.
İçerik : Elektronik posta adresi, ikametgâh adresi, posta adresi, işyeri adresi, işyeri ismi ve ünvanı, ev telefonu numarası, cep telefonu numarası, diğer telefon ve fax numarası numarası gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı:

  • Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.
  • Çalışanlarımızın iletişim bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.
  • Müşterilerimizin iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.
  • Platform kullanıcılarımızdan iletişim bilgilerini hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla toplamaktayız.
  • Ziyaretçilerimizin iletişim bilgilerini bina giriş-çıkışlarında güvenliğin sağlanması amacıyla ve ileride kurulabilecek hizmet ilişkisi sebebiyle toplamaktayız.
  • İş Ortaklarımızın iletişim bilgilerini tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, faturaların düzenlenmesi, denetim süreçleri, ortak iş takibi gibi ticari gereklilikler ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de kimlik bilgilerini toplamaktayız. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince iletişim bilgilerini toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

3. Veri Kategorisi: Aile Bireylerine Ait Bilgiler

Açıklama: İlgili kişinin aile bireylerine ait kişisel verilerdir.
Kimden toplanır?: Aile bireylerine ait verileri müşterilerimizden ve çalışanlarımızdan toplamaktayız.
İçerik: Aile bireylerinin ismi, soy ismi, cinsiyeti, T.C. kimlik numarası, medeni durum bilgisi, çocuk sayısı, eğitim durumu, gelir durumu ve mali bilgileri, iletişim bilgileri, sağlık bilgileri ve tıbbi bilgiler, evlilik cüzdanı fotokopisi, çocukların doğum belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı:

  • Çalışanlarımızın aile bireylerine ait bilgileri çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.
  • Müşterilerimizin aile bireylerine ait bilgileri tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de aile bireylerine ait bilgileri toplamaktayız. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, acil durumlarda iletişime geçmek gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.
Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

4. Veri Kategorisi: Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip Bilgileri

Açıklama: İlgili kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi kişisel verilerdir.
Kimden toplanır?: Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini müşterilerimizden ve ziyaretçilerimizden toplamaktayız.
İçerik: Kimlik doğrulama, güvenlik ve takip verileri kapsamında toplanan veriler; kişinin şifreleri, CCTV Kayıtları, Fiziki Erişim ve Giriş Çıkış Kayıtları gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı: Müşterilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız. Ziyaretçilerimizin Kimlik Doğrulama, Güvenlik ve Takip verilerini reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.
Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkidir. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, reklam, pazarlama veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.
Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

5. Veri Kategorisi: Mali Veriler

Açıklama: Banka hesap bilgileri, kredi kartı bilgileri, fatura bilgileri gibi verilerdir.
Kimden toplanır?: Mali bilgileri, çalışanlarımızdan ve müşterilerimizden toplamaktayız.
İçerik: Banka hesap bilgileri, banka kartı bilgileri, kredi kartı bilgileri, imza sirküleri, gelir bilgileri, malvarlığı bilgileri, bordro bilgileri, asgari gelir indirimi bilgileri, engelli vergi mükellefiyeti hakkında bilgiler, maaş haczi gibi mali kesintilere ilişkin kayıtlar gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı:

  • Çalışanlarımızın mali bilgilerini çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında toplamaktayız.
  • Müşterilerimizin mali bilgilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de mali bilgileri toplamaktayız. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, işbirliği yaptığımız banka veya diğer finansal kurumların sağladığı kampanyalara veya promosyonlara çalışanlarımızı dahil etmek gibi amaçlarla mali bilgileri toplamaktayız.
Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

6. Veri Kategorisi: Özlük Verileri

Açıklama: İş ilişkisinin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.
Kimden toplanır?: Özlük verilerini, çalışan adaylarımızdan, çalışanlarımızdan ve toplamaktayız.
İçerik: Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, işe giriş sağlık raporu, adli sicil kaydı, engelli raporu, eski hükümlü raporu, idari ve yıllık izin bilgileri, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı:

  • Çalışan adaylarımızın iletişim bilgilerini başvurulan pozisyona yönelik insan kaynakları faaliyetlerini yürütmek amacıyla toplamaktayız.
  • Çalışanların özlük verilerini kendileri ile yaptığımız hizmet sözleşmesi, çalışma ve sosyal güvenlik, vergi vb. tabi olduğumuz mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimiz kapsamında ve meşru menfaatlerimiz gereği toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, çalışanları uygun pozisyonlara yerleştirme gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.
Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

7. Veri Kategorisi: Öğrenci Yurtdışı Eğitimi için Alınan Bilgiler

Açıklama: Sözleşmesel ilişki kapsamında verilecek hizmetin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli bilgilerdir.
Kimden toplanır?: Eğitim verilerini müşterilerimizden toplamaktayız.
İçerik: Pozisyon/unvan bilgisi, diploma ve sertifikalar, çalışma geçmişi ve detayları, özgeçmiş, eğitim durumu, SGK işe giriş bildirgesi, SGK işten ayrılış bildirgesi, kan grubu, adli sicil kaydı, diğer sağlık raporları, fotoğraf, sigorta verileri, askerlik durum bilgisi gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı: Müşterilerimizin eğitim verilerini ise tabi olduğumuz mevzuat gereği ve destek hizmeti sağlamak amacıyla, ticari gereklilik ve kanunlardan doğan yükümlülüklerimiz ile varsa sözleşmelerdeki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, reklam ve pazarlama amacıyla, denetim süreçleri için ve güvenlik amacıyla toplamaktayız.
Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Ayrıca, ilgili kişilerle aramızdaki sözleşme ilişkisi nedeniyle de özlük bilgileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

8. Veri Kategorisi: Diğer Veriler

Açıklama: Şirket faaliyetlerimiz kapsamında toplanan diğer verilerdir.
Kimden toplanır?: Bu verileri; ziyaretçilerimizden toplamaktayız.
İçerik: Ziyaret edilen kişi, ziyaret nedeni, ziyaret edilen gün ve tarih gibi verilerdir.
Verinin toplanma amacı: Ziyaretçilere ait ziyarete ilişkin bilgiler potansiyel hizmet alıcısı kişileri belirlemek amacıyla toplanmaktadır. Ayrıca, güvenlik nedeniyle de bu verileri toplamaktayız.

Verinin toplanmasının hukuki nedeni: Söz konusu verilerin toplanmasının temel nedeni ilgili mevzuattaki yükümlülüklerdir. Kimi zaman meşru menfaatlerimiz ve benimsediğimiz Şirket ilkelerimiz gereğince, örneğin, verilen hizmetin kalitesini arttırmak veya güvenlik gibi amaçlarla bu verileri toplamaktayız.

Veri toplama yöntemi: Verileri basılı formlar aracılığıyla, kimi zaman da doğrudan elektronik ortamdaki şirket içi ortak alanlar ve elektronik cihazlar vasıtasıyla toplamaktayız.

Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor muyuz?

Ülkemizdeki yasal düzenlemeler nedeniyle kimlik bilgisi, iletişim bilgisi ve yukarıda sayılan diğer birçok kişisel veri; mevzuatta açıkça yetkili kılınmış yerler ile periyodik olarak veya yetkili kılınmış mercilerin talepleri halinde kendileri ile paylaşılır.

Ayrıca, bir mahkeme kararı ve kanunla açıkça yetkili kılınmış idari bir mercinin talebi üzerine, yetkili kişi veya kurum ile paylaşılır.

Bunun dışında, kişisel verileriniz, İş Ortakları ve Tedarikçiler (Mali Müşavirler, Vize Aracı Şirketleri, Sigorta Şirketleri, Yurtdışı Transfer ve Konaklama Şirketleri) resmi kurumlar ( Üniversiteler, Konsolosluklar, diğer hizmet sağlayıcıları vs.) ile hizmetin ifası ve sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla sınırlı olarak paylaşılır.

Kişisel Verilerinizi Yurt Dışına Aktarıyor muyuz?

Kişisel verileriniz yalnızca;

  • Açık rızanızın bulunduğu,
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve veri aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunduğu ve
  • KVKK’da öngörülen hallerin mevcut olduğu ve aktarılacak ülkede yeterli korumanın bulunmamasına rağmen yeterli korumanın ilgili ülke tarafından taahhüt edilmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun (“Kurul”) da izninin bulunduğu

hallerden birinin varlığında yurt dışına aktarılabilir.

Örneğin, hizmetin yurt dışındaki bir firma aracılığıyla sağlanması halinde sözleşmenin ifa edilebilmesi için ve söz konusu hizmetin yerine getirilebilmesi için bilgilerin yurt dışına aktarılması gerekmektedir. Bu sebeple, söz konusu aktarıma rıza gösterilmediği takdirde ilk cümlede anılan hizmetin konusunu oluşturduğu sözleşmenin ifası imkansız hale gelecektir.

Kişisel Verileriniz Ne Kadar Süre İle Saklanır?

Kişisel verilerinizin saklama süresi aşağıdaki şekildedir:

  • Kanunda veya ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse söz konusu veri en az bu süre kadar saklanmak zorundadır. Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari mercinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilmek suretiyle, verilerinizin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmektedir.
  • Mevzuatta, işlediğimiz verinin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak ve tarafınızla yapılan sözleşmede belirlenen süre boyunca verileriniz saklanır. Bu ilişki sona erdikten sonra veya sözleşmede belirlenen süre geçtikten sonra veriniz herhangi bir talebinize gerek olmadan silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.
  • Saklama süresi mevzuatta belirlenmiş verilerinizin öngörülen sürelerden önce silinmesini talep etmeniz halinde söz konusu talebiniz gerçekleştirilemeyecektir.
  • Saklanma süresine ilişkin mevzuatta bir süre öngörülmeyen ve işleme amacı olmayan verileriniz silinmesine dair talepte bulunmanız halinde ise derhal veya en geç 6 ay içerisinde silinir.

Kişisel Verileriniz İle İlgili Olarak Kullanabileceğiniz Haklarınız Nelerdir?

Kişisel verilerinize ilişkin;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarına sahipsiniz.

Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

İlgili Kişi, kişisel verileri ile ilgili talebini;

  • Islak imzalı ve yazılı bir dilekçeyi veya Kormetal KVK Başvuru Formu’nu kimlik fotokopisi ile KORMETAL Pazarlama Ltd. Şirketi Üniversite Mahallesi, Bağlariçi Cd. No:18, 34320 Avcılar/İstanbul  adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Şirket’e bizzat başvurarak, ıslak imzalı yazılı bir dilekçe veya Kormetal KVK Başvuru Formu aracılığıyla,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle kvkk@kormetal.com kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek,
  • İlgili Kişi tarafından Şirket’e daha önce bildirilen ve Şirket’in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinden kvkk@kormetal.com adresimize göndererek

Şirket’e iletebilecektir.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soy isim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası, (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, bize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere İlgili Kişi Başvuru Formu’nda seçilen usullerinden biri ile gönderilir.